Startside > Tidligere konserter > 28. februar: Rævspark – Norsk Viseforum

28. februar: Rævspark – Norsk Viseforum

4 januar 2018

Utdeling av Norsk Viseforums nye stipend og dobbeltkonsert med nr. 1 og 2 fra ifjor.
Maria Toresen og Pål-Are Bakksjø.

 

 

Maria Toresen kommer fra den lille vestlandsbygda Sandeid med litt over 600 innbyggere. Det var få på hennes alder som drev med musikk i oppveksten, og musikkmiljøet var relativt lite. Men, hennes familie sørget for at hun fikk en hjertelig musikalsk oppvekst. Oppmuntringer, støtte, små bestikkelser og familejam i stua ut i de sene nattetimer har bidratt til at Maria har satset på en karriere som musiker. På kjøkkenet til bestemor fikk hun fiolinundervisning og senere lærte hun seg selv å spille gitar og piano, og startet å skrive sine første låter i en alder av 12 år.

Maria bor nå i Stavanger men henter mye inspirasjon fra oppveksten i Sandeid. Minner fra et barndomsparadis med høye fjell, vakre fjorder og dype skoger har satt sine spor. Hun ga ut debutalbumet ”Birds don`t tell” i 2015 og dedikerte dette til besteforeldrene sine.

 

I 2015 så hennes første norske viser dagens lys. På en litteraturfestival utfordret en kulturjournalist henne til å skrive norske låter, for så å kunne komme tilbake året etterpå og åpne festivalen med låtene. Utfordringen tok hun, og det resulterte i fem vakre viser og en videre motivasjon til å skrive på norsk.

Flere viser har det blitt, samt oversettelser av egne engelske tekster.

I 2017 mottok Maria et prestisjefullt stipend fra Norsk Viseforum. Med over 100 søkere ble Maria juryens utvalgte, og mottok støtte til å spille inn en EP. https://viser.no/2017/norsk-viseforum-deler-raevspark-stipend-maria-toresen/

EP`en ”Alle små ting” slippes i februar 2018, og i forbindelse med dette legger Maria ut på turné.

Det inviteres til en nær konsertopplevelse med henne, stemmen, gitaren, tekstene og melodiene.

Live: https://youtu.be/x5KQIXBGD3A

Spotify: https://open.spotify.com/artist/2wzYrzIHrbBH2B8DVCa8sh

Soundcloud: https://soundcloud.com/maria-toresen

www.mariatoresen.com

 

 

Pål-Are Bakksjø har gitarkofferten full av rykende ferske viser og reiser nå rundt med konserten ”Det e vel ingen kunst? «.
Eksil-Hemnesværingen stortrives lengst fremme på scenekanten og serverer publikum en overflod av spissfindige tekster,tettsittende humor, men også lyriske øyeblikk. Musikken er like publikumsvennlig som tekstene er overraskende, og gjerne syrlig dagsaktuelle. 
Pål-Are Bakksjø trakterer de fleste instrumenter han får mellom hendene og beskriver seg selv med et smil som ”multi-talentlaus”.