Startside > Tidligere konserter > 11. apri: Simen Rem, Tomas Drefvelin & Øystein Wingaard Wolf

11. apri: Simen Rem, Tomas Drefvelin & Øystein Wingaard Wolf

4 januar 2018

AKUSTISK TRIPPELKONSERT FOR DET LYTTENDE PUBLKUM

Simen Rem, Tomas Drefvelin og Øystein Wingaard Wolf søker scener der de kan opptre akustisk for et lyttende publikum. Simen, Tomas og Øystein opptrer med hvert sitt sett, som til sammen utgjør en intim og musikalsk helaften som spenner over tre generasjoner morsmålsdiktere.

 

 

SIMEN REM


Simen Rem er en spennende stemme og en dyktig gitarist. Med meloditeft og originale tekster på morsmålet, evner han å fange publikums oppmerksomhet og interesse.
Simen har turnert både Norge og Europa med ulike prosjekter. Etter mange år i flere band, meldte behovet seg for en ny tilnærming til musikken. Simen satte melodier til tekstene til sin far, poet og forfatter Håvard Rem. Dette ble begynnelsen på et samarbeid dem imellom. Etter en invitasjon fra Morten Abel, fikk Simen spille inn noen av sine egne låter i Abels studio i Stavanger. Simen ga ut sitt kritikerroste debutalbum i mai 2016. Han jobber nå med sitt andre album.
«Simen Rem har en naturlig tilstedeværelse og trygghet som gjør at man som publikummer slapper av og virkelig tar inn det han formidler. Og det han formidlet i dette akustiske settet, alt på norsk, gjør at navnet Simen Rem er noe alle og enhver burde notere seg bak øret.»
- Østlands-Posten

 


TOMAS DREFVELIN

Tomas Drefvelin er en sterk formidler av mørk og stemningsfull materie. Med sin evne til
innlevelse og improvisasjon, fremfører han sine sanger med den klare intensjon å treffe lytteren både i hjerte og hjerne.

Tomas Drefvelin er først og fremst kjent som frontfigur i bandet Rex Rudi, og som skaper av tegneseriene Rex Rudi og 20mg DREFVELIN.
Tomas debuterte som soloartist i 2013, og debutalbumet, De gjennomførte menns hotell, kom i mars 2016. Siden den gang har han bergtatt mangt et publikum med sine alt annet enn likegyldige sanger. I disse dager ferdigstiller han sitt andre album.

«Tomas Drefvelin er en norsklærers drøm når det kommer til morsmålsdikting. »
– Universitas

 


ØYSTEIN WINGAARD WOLF


Oslodikter Øystein Wingaard Wolf har utgitt en rekke bøker og album siden 80-tallet, og dokumentaren «Den siste bohem» som handler om Øystein sitt virke kom nylig ut. Gjennomgående temaer i hans diktning er individ og sjel. I norsk samtidslyrikk figurerer han som en original og kraftfull outsider.

“Han er en utfordrende og offensiv poet som slår deg hardt i hodet med sine korte og dramatiske dikt, eller stryker deg vart over sinnet med sine ømme og poetiske bilder.”
– Kunstnerforeningens Blomstipend