Startside > Tidligere konserter > 8. november: ELI STORBEKKEN og SIGURD HOLE

8. november: ELI STORBEKKEN og SIGURD HOLE

23 august 2017

 

FABEL 

Eli Storbekken, vokal. Sigurd Hole,  kontrabass. Jørn Erik Ahlsen – gitar

Jarle Vespestad, trommer. Britt Pernille Frøholm, hardingfele.
Karl Seglem, bukkehorn/saxofon.

Sigurd Hole, Eli Storbekken Foto: Andreas Ulvo

I 2016 gav Eli Storbekken i samarbeid med Sigurd Hole ut det kritikerroste albumet Fabel. Fabel er en hyllest til vår musikalske kulturarv som tar oss med tilbake i tid med en eventyrlig blanding av folkemusikk og jazz. Storbekken har gravd langt ned i Nordens repertoar av eldre viser og funnet frem de låtene som står hennes hjerte nærmest, med melodivarianter hentet hovedsakelig fra grensetraktene i Hedmark og Østfold. Musikken er arrangert av Sigurd Hole. Med utgangspunkt i sitt jazzlandskap har han – med god hjelp av de fremragende musikerne i bandet – skapt et åpent møte mellom tradisjon og nyskapning hvor blant annet improvisasjon og jazzaktige elementer gir musikken nye farger. I sentrum står sterke melodier og tekster om ulike mellommenneskelige forhold som er like aktuelle i dag som de var for 250 år siden. Selv om mye av innpakningen er av en mer moderne karakter er det opprinnelige musikalske uttrykket er godt ivaretatt, noe den nylige Spellemann-nominasjonen for 2016 i kategori Folkemusikk / tradisjonsmusikk er et godt bevis på.

Om hovedutøverne

Eli Storbekken er en av Norges mest etablerte og erfarne folkesangere. Hun har en lang og variert karriere innen den vokale folkemusikken bak seg, og har gitt ut fire soloplater og boka «Nattergalen». I 2014 og 2009 fikk hun Folkelarmprisen for utgivelsene ”Rosekolla” en dokumentasjonscd og «Maros». Storbekken har medvirket på festivaler i hele Norden, og har representert Norge i Russland, Ukraina, USA, Quatar og Østen. Ved siden av utøvende virksomhet underviser Storbekken i folkesang blant annet ved Ole Bull Akademiet og UiO.

Sigurd Hole er best kjent fra sitt arbeid med band og musikere som Eple Trio, Tord Gustavsen, Jon Eberson, Helge Lien, Karl Seglem – og sitt eget band Sigurd Hole trio. Han har turnert verden rundt og har medvirket på mer enn 25 plateutgivelser. Hole har lang erfaring både som komponist og arrangør med produksjon for alt fra små besetninger til større ensembler som Kringkastingsorkesteret. I tillegg til utøvende virksomhet underviser han i kontrabass ved Norges Musikkhøgskole.

Sitater fra pressen: 

Østlending den 7/8 2017

fra Festspillene i Elverum

Eli Storbekken mante fra trolske toner og urkraft i sin musikalske eventyrreise i Gravberget kirke!

«Fabelaktig fabelmusikk, en konsert med stor formidlingsevne og musikalitet i verdensklasse.» (Arbeidets Rett)

«En framifrå utgivelse til å nytes fra uhemmet fra først til sist.» (Hamar Arbeiderblad)

«Instrumenteringen og de elegante arrangementene gjør Fabel til en utgivelse som merker seg ut – et knippe vakre viser presentert på en framifrå måte!»

(Avisa Hordaland)

Utenom Sigurd og Olav Torget  var de andre musikerne på innspillingen: Karl Seglem – sax/bukkehorn, Nils Økland – fele

«Tøft, annerledes og nytt!» (Tor Hammerø)