Startside > Tidligere konserter > 22. november: AUSTESTAD

22. november: AUSTESTAD

23 august 2017

Hans Martin Austestad er 34 år og utdannet jazzsanger, singer/songwriter og strengeinstrumentalist fra Norges Musikkhøgskole. Han skriver låter på sin egen dialektnorsk. I mars 2017 slapp han sitt andre soloalbum, og bok, der han går løs på tematikk om fremmedfrykt og rasisme, med humor og alvor på hver sin skulder. Plateboken, som han selv kaller den, er titulert «For folk flest».

Singlene Liten BygdSlag For Slag og Få No Radioen På fra debutalbumet gikk i 2015 rett inn på NRK P1s radiolister, og roterer der fremdeles i ny og ne.

Austestads musikalske univers kretser rundt pop/rock sjangerlek med inspirasjon fra de siste 100 årene. Legg til en porsjon fingerspissgefühl for bluegrass, som Austestad tre ganger har blitt nominert til spellemannsprisen for, og du får en fengende blanding av avanserte folkpoplåter med skiftende rytmer og stemninger. Og i sentrum av det hele står de viseinspirerte sangtekstene som Dagbladet likte godt nok til å anmelde «Takk for at du synger på norsk, Austestad.»

Til Josefine visescene kommer Austestad med gitarer, banjo og en eller to musikalske kompanjonger fra sitt band.

For lenker til videoer, spotify www.austestad.no

Youtube-lenke som kan være aktuell i disse valgdager: https://www.youtube.com/watch?v=WZLY3jTLVBI