Startside > Tidligere konserter > 16. november: Guro von Germeten med Schwindelfrei Orchestra

16. november: Guro von Germeten med Schwindelfrei Orchestra

8 august 2016

En smakfull og organisk miks av vintage jazz, balkanske takter, smektende popmelodier og lidenskapelige chansons, alt med en stor stemme og et hjerte av
pur lidenskap.

LINE GRENHEIM, fele.
 
Guro-w
«Hun har blitt beskrevet som en kvinnelig Tom Waits, Kaizers Orchestras skumle lillesøster eller Kate Bush på Edith Piaf- piller, men mest av alt er hun så inderlig seg selv: Guro von Germeten, «hun med det røde trekkspillet». Guro leverer egenkomponerte låter i en smakfull og organisk miks av vintage jazz, balkanske takter, smektende popmelodier og lidenskapelige chansons, alt med en stor stemme og et hjerte av pur lidenskap. Med seg til Josefines har hun deler av sitt Schwindelfrei Orchestra, og en piratkoffert fylt av norske sanger. Noen hentet fra hennes tredje plate, Jeg fant en bit av deg, noen sanger har fått ny språkdrakt for anledningen, og noen norske gjendiktninger av hennes mangespråklige helter blir det også tid og scene for.
 
«Det beste fra Norge siden oljen? Så godt at man må være død for å ikke bli sjarmert» 
Terningkast 6 Fredrikstad Blad

 

«Guro von Germeten igjen posisjonerer seg som noe av det meste spennende her til lands innenfor et vidt popjazzlandskap»
Terningkast 6 Hamar Arbeiderblad

 

De siste årene har Guro von Germeten vært Vienna International Accordion Festivals ansikt utad og har prydet forsiden av  norske Jazznytt, i tillegg til omfattende festival- og turnevirksomhet, i Norge, Tyskland, Sveits og Østerrike, deriblant på Canal Street, By:Larm, Slottsfjell, Kongsberg Jazzfestival Festspillene i Nord- Norge og Festspillene i Vestfold. I tillegg til en rekke liveopptredner på NRK og TV2 fikk hun også det ærefulle oppdraget å spille for Aung San Suu Kiy da hun hentet sin nobelpris i Norge. I 2014 ble hun tildelt Prøysens Kunststipend i forbindelse med jubileumsåret. I 2016 mottok hun statens kunstnerstipend for populærkomponister.

 

«Det er ganske enkelt slik popjazz med snev av russisk dans, Balkan og romanser skal gjøres.»
Gaffa.no, 5 stjerner
 
«Suveren cabaret- pop»
Terningkast 5 Bergens Tidende