Arkiv

Arkiv for emne ‘Tidligere konserter’

5. september: Kirsten Bråten Berg og Arild Andersen

10 august 2018 Comments off

To giganter innen folkemusikk og jazz

Sanger fra SAGN og ARV

12. september: Torbjørn Dyrud – Under sola gjennom regnet

10 august 2018 Comments off

Foto: J. T. Øverstad

Torbjørn Dyrud, piano og vokal. Bjørn Holm, bass
Kjetil Steensnæs, gitar. Ola Øverby, trommer
I vår 2018 kom Torbjørn Dyruds andre viseplate ut. «Under sola, gjennom regnet» inneholder ti sanger som bærer i seg mye av det folk forbinder med det gode liv på landet. Musikken er en slags sakral visepop, en amerikana-inspirert Prøysen med en verbal pianist i midten. Låtene hans er personlige og ekte, tekstene er nære, varme, ettertenksomme, underfundige og observante. Sangene handler om kjærlighet og savn, jordbruk og håp, foreldreskap og årstider. Musikken lodder dypt og favner vidt og en kan fornemme kulturlandskapet og den store himmelen over flatbygdene i musikken han lager.

19. september: Lars Martin Myhre og Perry Steenbäck

10 august 2018 Comments off

Lars Martin Myhre m. mestergitarist Perry Stenbäck (S/DK)

Norgesturne (og litt Danmark) 4.- 23. september.
Nybakt mottaker av Alf Prøysens ærespris
Du har helt sikkert hørt sanger av Lars Martin Myhre, enten de har vært fra hans 31 år lange
samarbeide med Odd Børretzen eller fra noen av hans soloplater. Sanger som ”Deja vu”, Trøstesang”, ”Hun lignet på en som var pen”, ”Oppbrudd igjen” og ”Skip som møtes i natten” har vært hyppig spilt på NRK P1. Lars Martin omtales ofte som en ”melodiens mester”. I år er det 43 år siden Lars Martin Myhre begynte med musikk på heltid og han har hatt en mangfoldig karriere: Han har komponert film- og teatermusikk, han har deltatt på drøye 70 plater, han har samarbeidet med utallige andre artister (bl.a. Arild Nyquist, Palle Mikkelborg, og Halvdan Sivertsen), mottatt fire Spellemannpriser og oppnådd et platesalg på over 500 000 enheter. Lars Martin mottok nylig Alf Prøysens Ærespris (juryen sier bl.a.: ..eksepsjonell finesse, kunstnerisk finurlighet, beundringsverdig musikalitet, smittende engasjement….).Hans soloplater har fått strålende mottagelse av både publikum og anmeldere.

Nok en gang har Lars Martin valgt å ta med seg sin svensk/danske kollega Perry Stenbäck på tur.
De har jobbet sammen en rekke ganger i studio og på turne, og med fantastiske tilbakemeldinger, bl.a. på sist sommers visefestival i Skagen (DK).

Perry Stenbäck er gitarist, sanger, multi-instrumentalist og komponist, født i 1970 i Stockholm,
men bosatt i Danmark siden 1994. Har medvirket på utallige plater som studiomusiker, turnert med en rekke artister, bl.a Sebastian. Har vært nominert til, og fått flere danske ”Grammy’er”, bl.a.for «Årets instrumentalist 2009» og han kom på 2.plass i Ekstrabladets leseravstemning «Danmarks beste gitarist 2010».

Ved hjelp av fantastiske låter, strøkent gitarspill og en fabelaktig fortellerevne vil publikum få en minneverdig og morsom kveld hvor verken smil eller tårer er langt unna.

7. februar: MonicaZ Vals

4 januar 2018 Comments off

Stina Stenerud, vokal.  Erik Berg Svele, gitar. Palle Wangberg, hammondorgel B3.
Erik Jøkling, trommer.
Denne sterke musikalske gjengen tar oss inn i Monica Zetterlunds flotte repertoar.

14. februar: Vysotskij – 80-årsjubileum

4 januar 2018 Comments off

 

Jørn Simen Øverli, vokal og gitar. Espen Leite, akkordion. Vysotskij er populær som aldri før i Russland. Feires fra Kreml til Sibir. Vladimir Putin prøver å stjele kredibilitet fra ham.

Les Jørn Simens innlegg om Vysotskij i Dagbladet

 

21. februar: Lars Klevstrand – «Gå ikke forbi!»

4 januar 2018 Comments off

Guttorm Guttormsen, saksofoner, klarinett og fløyte. Carl Morten Iversen, bass.
En krassere sanger i selskap med gamle musikalske venner.

.

28. februar: Rævspark – Norsk Viseforum

4 januar 2018 Comments off

Utdeling av Norsk Viseforums nye stipend og dobbeltkonsert med nr. 1 og 2 fra ifjor.
Maria Toresen og Pål-Are Bakksjø.

 

 

Maria Toresen kommer fra den lille vestlandsbygda Sandeid med litt over 600 innbyggere. Det var få på hennes alder som drev med musikk i oppveksten, og musikkmiljøet var relativt lite. Men, hennes familie sørget for at hun fikk en hjertelig musikalsk oppvekst. Oppmuntringer, støtte, små bestikkelser og familejam i stua ut i de sene nattetimer har bidratt til at Maria har satset på en karriere som musiker. På kjøkkenet til bestemor fikk hun fiolinundervisning og senere lærte hun seg selv å spille gitar og piano, og startet å skrive sine første låter i en alder av 12 år.

Maria bor nå i Stavanger men henter mye inspirasjon fra oppveksten i Sandeid. Minner fra et barndomsparadis med høye fjell, vakre fjorder og dype skoger har satt sine spor. Hun ga ut debutalbumet ”Birds don`t tell” i 2015 og dedikerte dette til besteforeldrene sine.

 

I 2015 så hennes første norske viser dagens lys. På en litteraturfestival utfordret en kulturjournalist henne til å skrive norske låter, for så å kunne komme tilbake året etterpå og åpne festivalen med låtene. Utfordringen tok hun, og det resulterte i fem vakre viser og en videre motivasjon til å skrive på norsk.

Flere viser har det blitt, samt oversettelser av egne engelske tekster.

I 2017 mottok Maria et prestisjefullt stipend fra Norsk Viseforum. Med over 100 søkere ble Maria juryens utvalgte, og mottok støtte til å spille inn en EP. https://viser.no/2017/norsk-viseforum-deler-raevspark-stipend-maria-toresen/

EP`en ”Alle små ting” slippes i februar 2018, og i forbindelse med dette legger Maria ut på turné.

Det inviteres til en nær konsertopplevelse med henne, stemmen, gitaren, tekstene og melodiene.

Live: https://youtu.be/x5KQIXBGD3A

Spotify: https://open.spotify.com/artist/2wzYrzIHrbBH2B8DVCa8sh

Soundcloud: https://soundcloud.com/maria-toresen

www.mariatoresen.com

 

 

Pål-Are Bakksjø har gitarkofferten full av rykende ferske viser og reiser nå rundt med konserten ”Det e vel ingen kunst? «.
Eksil-Hemnesværingen stortrives lengst fremme på scenekanten og serverer publikum en overflod av spissfindige tekster,tettsittende humor, men også lyriske øyeblikk. Musikken er like publikumsvennlig som tekstene er overraskende, og gjerne syrlig dagsaktuelle. 
Pål-Are Bakksjø trakterer de fleste instrumenter han får mellom hendene og beskriver seg selv med et smil som ”multi-talentlaus”.

7. mars: EDVARD MUNCH vgs

4 januar 2018 Comments off

«Skryt, skrøner og sannhet»

 

 

Edvard MUNCH vgs sine musikkelever synger og spiller egne og andres sanger.

14. mars: Sanger fra Blåmyra

4 januar 2018 Comments off


Foghorn og Patrik Wingård

På grunn av sykdom må dessverre Erland Lyngve melde pass til kveldens konsert. Som erstatter kommer den svenske multiinstrumentalisten Patrik Wingård.

Det står mye bedervet spekekjøtt, tørre kjeks og stinkende slagvann står på menyen når Patrik Wingård og Foghorn (Richard Burgess, Jon Buer og Tore Lia) entrer scenen med sitt repertoar av shanties og sjømannssanger! For sangene, på norsk og på engelsk, står i sterk kontrast til mer romantiske framstillinger av sjømannslivet i seilskutetida. De forteller om blodslit, skipsforlis og hjemlengsel – samtidig som de gir uttrykk for sjømannens ukuelige optimisme i møte med en brutal hverdag.

 

 

 

 

OPPVARMER: Robert Haraldsen

21. mars: Alf Cranner og Knut Reiersruds band

4 januar 2018 Comments off

Alf Cranner, sang og gitar. Knut Reiersrud, gitar. David Wallumrød, tangenter. Nikolai Hængsle, bass. Andreas Bye, trommer.

 

 

Tre generasjoner møtes når Alf Cranner og Knut Reiersrud slår hodene bløtt sammen på Josefine
21. mars. Alf og Knut trenger vel knapt flere presentasjoner, men kombinasjonen er jo oppsiktsvekkende.
Alf Cranner ble feiret har på klubben for ett og et halvt år siden, i forbindelse med sin 80 årsdag. Knut Reiersrud
har besøkt oss ved flere anledninger, sist på Prøysen-jubileet i november 2014. For 14 år siden samarbeidet de
to på Cranners album «Som En Rose», og gjensynsgleden var stor da demøttes igjen i fjor på den store Leonard
Cohen minnekonserten i Oslo Spektrum.
Knut Reiersrud Band er en nærmest royal samling unge jazz og rockemusikere. Kjente navn alle sammen – via institusjoner som Bjørn Eidsvåg, Susanne Sundfør, Terje Rypdal, Marit Larsen, Odd Nordstoga og Thomas Dybdal.

4. april: Salmeviser

4 januar 2018 Comments off

 

Ruth Wilhelmine Meyer, stemme. Per Olav «Skranglebein» Hoff Mydske, ræpp.
Nils Henrik Asheim, orgler. 3 prestebarn finner fram salmer fra sitt prestebarnliv og presenterer dem på måter du sjelden hører.

11. apri: Simen Rem, Tomas Drefvelin & Øystein Wingaard Wolf

4 januar 2018 Comments off

AKUSTISK TRIPPELKONSERT FOR DET LYTTENDE PUBLKUM

Simen Rem, Tomas Drefvelin og Øystein Wingaard Wolf søker scener der de kan opptre akustisk for et lyttende publikum. Simen, Tomas og Øystein opptrer med hvert sitt sett, som til sammen utgjør en intim og musikalsk helaften som spenner over tre generasjoner morsmålsdiktere.

 

 

SIMEN REM


Simen Rem er en spennende stemme og en dyktig gitarist. Med meloditeft og originale tekster på morsmålet, evner han å fange publikums oppmerksomhet og interesse.
Simen har turnert både Norge og Europa med ulike prosjekter. Etter mange år i flere band, meldte behovet seg for en ny tilnærming til musikken. Simen satte melodier til tekstene til sin far, poet og forfatter Håvard Rem. Dette ble begynnelsen på et samarbeid dem imellom. Etter en invitasjon fra Morten Abel, fikk Simen spille inn noen av sine egne låter i Abels studio i Stavanger. Simen ga ut sitt kritikerroste debutalbum i mai 2016. Han jobber nå med sitt andre album.
«Simen Rem har en naturlig tilstedeværelse og trygghet som gjør at man som publikummer slapper av og virkelig tar inn det han formidler. Og det han formidlet i dette akustiske settet, alt på norsk, gjør at navnet Simen Rem er noe alle og enhver burde notere seg bak øret.»
- Østlands-Posten

 


TOMAS DREFVELIN

Tomas Drefvelin er en sterk formidler av mørk og stemningsfull materie. Med sin evne til
innlevelse og improvisasjon, fremfører han sine sanger med den klare intensjon å treffe lytteren både i hjerte og hjerne.

Tomas Drefvelin er først og fremst kjent som frontfigur i bandet Rex Rudi, og som skaper av tegneseriene Rex Rudi og 20mg DREFVELIN.
Tomas debuterte som soloartist i 2013, og debutalbumet, De gjennomførte menns hotell, kom i mars 2016. Siden den gang har han bergtatt mangt et publikum med sine alt annet enn likegyldige sanger. I disse dager ferdigstiller han sitt andre album.

«Tomas Drefvelin er en norsklærers drøm når det kommer til morsmålsdikting. »
– Universitas

 


ØYSTEIN WINGAARD WOLF


Oslodikter Øystein Wingaard Wolf har utgitt en rekke bøker og album siden 80-tallet, og dokumentaren «Den siste bohem» som handler om Øystein sitt virke kom nylig ut. Gjennomgående temaer i hans diktning er individ og sjel. I norsk samtidslyrikk figurerer han som en original og kraftfull outsider.

“Han er en utfordrende og offensiv poet som slår deg hardt i hodet med sine korte og dramatiske dikt, eller stryker deg vart over sinnet med sine ømme og poetiske bilder.”
– Kunstnerforeningens Blomstipend

18. april: HÆM – Frode Haltli og Ingebjørg Loe Bjørnstad

4 januar 2018 Comments off

 

«Plata ‘HÆM’ til Ingebjørg Loe Bjørnstad overveldar meg. Til tekstar på kav dialækt frå Surnadal, har ho skrive eigne songar som ho og Frode Haltli på trekkspel framfører så mjukt, så sitrande vakkert, skirt og reint at eg med Vinje stemmer i at ‘her er så vent at det kan meg grøta, sjølv om eg er vaksen kar’. Det er sjeldan eg har kjend så sterkt for ei plate».

Dette skrev anmelder Roald Helgheim om plata da den kom ut.

I Klassekampen kunne vi lese at «‘Hæm’ er voldsom i all sin enkelhet. Det er en langsom og hjertelig plate, som et hus med bare åpne dører som du har lyst til å være i lenge. Bjørnstad har befriende fin dialektbruk: Det rurale møter det urbane, og det stygge overlapper det flotte. Tekstene er fylt av uvante ord og en musikalitet som varmer opp hele øregangen. Og helt hæm til hjertet».

‘Nøff said som jazzer’n sa. Vi bare slutter med: «Be here, come hæm, or be dead»!

Sjekk: http://frodehaltli.com/discography/ingebjorg-loe-bjornstad-haem/

Vennlig hilsen

Kampenjazz

www.kampenjazz.nohttps://www.facebook.com/Kampenjazz/

25. april: Marit Bockelie og Kine Hellebust

4 januar 2018 Comments off

Viser blott til lyst og ditto poesi

Et humoristisk sammensatt program med en lett blanding av drikkevise, rytmiske fabler og klassiske melodier det er lett å synge med.

Marit Bockelie (fløyte, munnspill og sang) er utdannet mosaikkunstner fra Ravenna, og er i tillegg uteksaminert fløytist fra Musikkhøgskolen i Oslo. Hun har gitt ut flere CD-er med klassiske perler. I tillegg har hun gitt ut to visebøker med egne drikkeviser.

Kine Hellebust (Sang og poesi) Utdannet skuespiller ved Hålogaland teater, forfatter ved Universitetet i Tromsø. Kine har gått i mosaikklære hos Marit i to år, og vært redaktør for Marits siste drikkevisebok.

Karsten Andersen (gitar) er lektor ved Musikkonservatoriet i Tromsø i klassisk gitar, og Marits faste gitarist på et flertalls CD-utgivelser gjennom flere år. Han har akkompagnert Marit på en rekke turneer i inn- og utland.

2. mai: SUDAN DUDAN

4 januar 2018 Comments off

 

Anders Erik Røine og Marit Karlberg på vokal, gitar, langeleik og munnharpe

 

Sudan Dudan

Marit Karlberg (vokal og langeleik) og Anders Erik Røine (vokal, gitar og munnharpe) utgjør Sudan Dudan, et samarbeid de starta i 2003. Med utgangspunkt i slåttemusikk, har de tøyd rammene for norsk folkemusikk. De platedebuterte i 2006 og i 2010 kom oppfølgeren, som het Kari og Ola. 4.okt 2013 kom duoens tredje kritikerroste CD, ”Inntil i dag” produsert av Odd Nordstoga. Sudan Dudan fra Valdres setter nye standarder for bruk av sang og strengeinstrumenter, samt arrangementer som minner om musikk langt utenfor de nordiske tradisjonene. Man kan høre spor av amerikansk fjellmusikk og afrikansk ørkenblues i deres rammesprengende innstilling til musikken. Etter en rekke konserter på norske småscener, har deres gode konsertrykte vokst seg større og sterkere. Deres melankolske musikk når et stadig større publikum, også på scener som Rockefeller, Vinjerock og Øyafestivalen.

” Sudan Dudan er møtet mellom Jotunheimen og Appalachene, det er originale arrangement av norske folketonar, tydeleg inspirert av amerikansk old time musikk og vestafrikansk ørkenblues. Dei leverer eit fullendt, akustisk og vakkert univers der gamle historiar om riddarar, prestar, fattigfolk og jomfruelege kongsdøtre vert gjort tidlause og like lite geografisk fastbundne som dei eingong var.” Asgaut Bakken, Havresekken booking

 

”Møtet mellom Marit Karlberg og Anders Røine sine stemmer er lågmælt, gripande og sterkt. Førebu deg til eit uforgløymeleg møte med forferdeleg triste songar, tapt kjærleik og bitre tårer. Inspirert av amerikansk old time music og den norske folkemusikken, formidlar duoen tidlause, grovkorna og pasjonerte tolkingar av skillingsviser, ballader, slåttestev og bånsullar frå Valdrestradisjonen”. Synnøve Bjørseth, Førde folkemusikkfestival

 

”Det er noe med den rene klangen i strengene, og skjørheten i vokalen som virker dempende på det lyriske alvoret. Her er tapt kjærlighet og bitre tårer i rikt monn, men også rom for skjemt ispedd dramatikk, allikevel fremkaller «Sudan Dudan» alt annet enn dyster avmakt. For det hele er gjennomsyret av en musikalsk skjønnhet som virker beroligende på sinnet. » Svein Andersen, Aftenposten

 

”Så här har norsk folksång och musik aldrig låtit förut, det behöver man inte vara norrman för att kunna lova. När Marit Karlberg sjunger norska folkvisor och Anders E. Røine kompar på akustisk gitarr och/eller banjo tror man verkligen att countrymusiken måste ha fötts i Norge och kommit till Amerika med norska utvandrare. När sen Anders lägger sej bakom Marit som en extra röst eller när de duettsjunger med hennes ljusare kontra hans grövre röst – då tänker jag på Gillian Welch och David Rawlins. Det här är countrysång och musik – fast från Valdres i norska Appalacherna”. Bengt Erikson, Rootsy

”Two well-respected young musicians from Norway, Marit Karlberg and Anders E. Røine present their voices surrounded by the starkplucked and bowed sounds of guitars and langeleik (Norwegian zither), focusing on strong melodies that are traditional, yet brand new. The sound is almost placeless and timeless, with a bit of the mournfulness of an Appalachian ballads that will appeal to listeners from around the world”. Roots

9. mai: «Världens bästa Allan»

4 januar 2018 Comments off

Mustiga skrönor och satiriska samtidsbetraktelser. Lucas Stark och K G Malm sjunger och spelar Allan Edwalls visor.