Arkiv

Arkiv for emne ‘Tidligere konserter’

6. september: SJØMANNSVISER

23 august 2017 Comments off

 

Turalleri og andre sjømannsviser!

Ledertoikaen Kari, Lars og Jørn Simen, og Fredrik Otterstad, sang og kontrabass.
Espen Leite, akkordion.
Havsalt og sødme, drama og romantikk 
og rytme – og kanskje en stor Stor overraskelse!

13. september: SKARE og DROLSUM STASJON

23 august 2017 Comments off

 

 

SKARE
Da Karianne Sissener Amundsen og Kjell Inge Kamsvåg møttes for første gang i 2014 var det ingen av de som visste at det skulle bli startskuddet for et så produktivt og spennende samarbeid. Låtene kom på løpende bånd og de innså raskt at de satt på noe helt spesielt. 
 
Skare har siden da utviklet seg til å bli et samspilt og mangefasettert band. Selv om besetningen tilsier at de spiller bluegrass liker ikke bandet å begrense seg og sounden ligger tettere opp imot visepop-sjangeren enn noe annet. Bandet slipper i høst sitt første album.

DROLSUM STASJON
Spillejobbene renner inn for Drolsum Stasjon. Fra å være et lokalt bluegrass-fenomen på Ringerike har det ivrige seksmannsbandet fra Hønefoss blitt en happening langt utenfor hjembygda. Siden oppstarten i 2010 har de gitt ut to album, sluppet fem singler og avholdt langt over 150 konserter. 
 
Fra værharde Svalbard i nord til langt mer sommerlige temperaturer og festivaljobber i Nederland, Langesund og Risør, for å nevne noe, har publikum latt seg rive med og sjarmere av de seks herrene. 

20. september: MAHSA VAHDAT – persisk sangpoesi

23 august 2017 Comments off

 

Mahsa Vahdat, Irans største kvinnelige stemme for tiden, synger fra persisk sangpoesis store skattekammer. Iran har minst to av verdenspoesiens ti på topp: Hafez og Rumi, og Mahsa forteller om deres diktning og snakker med Erik Hillestad om nøkkelbegrep innen denne litteraturen. Hun har i mer enn 10 år samarbeidet med norske musikere og utgivere og etablert seg som en kjent og kjær stemme i Norge.

27. september: MAJA S. K. RATKJE og FRODE HATLI

23 august 2017 Comments off

Foto: Frida Haltli

For første gang i duokonsert!

Maja S. K. Ratkje (vokal) og Frode Haltli (trekkspill) framfører egne låter og viser fra sine inspirasjonskilder.

Maja og Frode er kanskje mest kjent fra eksperimentelle musikkformer, og Maja aller mest som komponist. I samarbeid med gruppa POING har de gitt ut to plater og spilt sanger av Weill/Brecht og arbeidersanger fra mange land i særegne versjoner.

Som duo har de lagd sanger og bestillingsverker for en rekke anledninger. Den første låten de lagde sammen var en tango til en tekst av Gunnar Ekelöf, som ble gitt i bryllupsgave til et vennepar. Senere ble det til en liten sangsyklus med to tangoer til, og flere sanger til tekster av andre forfattere, bl.a. norske Karin Haugane. På Josefine vil de framføre flere av disse sangene, og dessuten gjøre «cover-versjoner» av viser og sanger som har vært til inspirasjon både profesjonelt og privat!

4. oktober: GEIRR LYSTRUP og MAREN AARSKOG

23 august 2017 Comments off

«Lyden av Mjøsa»

Foto: Ricardofoto

Geirr Lystrup og Maren Aarskog med Frode Berntzen, gitar. Ole Gjøstøl, piano.
Morten Strypet, bass.

Vått og rått, lekende og lyrisk.
Geirrs nyskrevne kjærlighetserklæring til vårt lille innlandshavMjøsa.
Ny CD!

18. oktober: CAMILLA SUSANN HAUG

23 august 2017 Comments off

 

«TUSENTRINNSTRAPPA»

PLATESLIPP PÅ JOSEFINE VISESCENE

 

Camilla Susann Haug slipper sitt andre soloalbum «Tusentrinnstrappa» på Josefine visescene den 18. oktober. På dette albumet har hun samarbeidet med produsent Georg Buljo og synger egenkomponerte sanger på klingende ranværingsdialekt. Albumet er spilt inn i det legendariske studioet «Atlantis Grammofon» i Stockholm, et av Sveriges eldste innspillingsstudioer, så her har Camilla og sine makalause musikere gått i fotsporene til forbilder som Monica Zetterlund, Jan Johansson og Cornelis Vreeswijk.

På konserten på Josefine medvirker også Espen Berg (piano), Lars Andreas Haug (blås) , Bárður Reinert Poulsen (bass) og Simon Olderskog Albertsen (trommer).

Camilla hadde release på sitt første soloalbum på Josefine viseklubb i 2007, så kvelden blir en feiring av hennes 10 år som plateartist.

På det nye albumet «Tusentrinnstrappa», har hun fått med seg den fremadstormende pianotrioen «Espen Berg Trio», i tillegg til hele tretten av sine andre favorittmusikere: Pål Moddi Knutsen (vokal), Tore Brunborg (sax), Torben Snekkestad (sax), Gunnar Halle (trp), Atle Nymo (klar), Per Willy Aaserud (trp), Lars Andreas Haug (tub), Georg Buljo (git), Tom Rudi Torjussen (perk), Anne Hilde Grøv (kor), Mathias Heise (munnspill), Sebastian Gruchot (stryk), Rasmus Solem (kor).

Camilla er opprinnelig fra Mo i Rana og bor for tiden i Arendal, hvor hun lever av musikken. Hun synger i den Oslobaserte vokalgruppa «Pust» som i september 2017 kommer med sitt femte album «Huggu over vatn» (Grappa). Hun synger i jazzensemblet «Lars Andreas Haug band», som har turnévirksomhet i Norge og Tyskland og ga ut albumet «Conrairo» i 2013 (Curling Legs). I 2007 ga hun ut soloalbumet «Noen ganger blått» (Kirkelig kulturverksted).

Hun har sluppet to singler digitalt fra albumet: «Lengt etter lys» og «Tusentrinnstrappa», som begge kan høres på ITunes/TIDAL/Spotify. Se også videoen «Lengt etter lys» på YouTube: https://www.youtube.com/results?search_query=camilla+susann+haug

VÅREN 2016 – 1. februar: Karuzela Trio

25 januar 2017 Comments off

karuzela-trio-w

 

KARUZELA TRIO med Jørn Simen Øverli, Guro von Germeten og Espen Leite, accordion.
Jørn Simens vakre versjoner av kjente, litterære polske viser. For først gang gjendiktet til et annet språk.

35 års-jubileum SOLIDARITET NORGE – POLEN.

KARUZELA TRIO – polske sanger på norsk

Velkommen inn i et univers hvor Gud serverer jordbæris og tilgir. Han klør seg på kronen og blir bedt om å gi menneskene mindre strevsomme fjell å bestige, slik at hjertene deres endelig kan bli rolige. I KARUZELA er det morsom maskebruk i maskeraden, lykkestunder bak fasaden, samt grå klemmer med tristhet i fra landet som blir beskrevet som «faren og moren og himmelen og helvete på jorden.» Her er hodene fulle av smaragder og håndflatene som konvaller. Rundt kjærligheten banker regnet på, der trives djevlene, mens madonnaene stiger på livets karusell, og snurrer rundt og rundt i røde hesters ville seksspann.

KARUZELA er en kontrastfull samling universell polsk poesi og musikk, skrevet de siste 30 årene. Materiale har frem til nå, kun vært fremført på originalpråket og for et polsk publikum. Som Agata Passent, datter av den polske dikteren Agnieszka Osiecka (forfatter av de fleste Karuzelatekstene), beskriver det: «Polish composers have written fantastic melodies, and Polish poets have written beautiful lyrics for many years, but no one outside Poland has had a chance to listen to them, because Eastern European artists, musicians and writers as well as their fantastic songs couldn’t travel outside the «iron curtain». Poets such as Agnieszka Osiecka, Julian Tuwim or Jacek kaczmarski are icons of Polish history, every child knows their names. One can say they are the essence of «polishness».»

Karuzela ble utgitt i 2011 som et større ensembleverk med norske og polske musikere, nå tar Jørn Simen Øveli, Espen Leite og Guro von Germeten materiale med seg i en turnevennlig triovariant og inviterer publikum inn i en sterk, undrende og vilter verden av polske melodier og historier. «Alle tekstene er «gjenfortellinger» av Jørn Simen Øverli, ut fra polsk-norske prosaoversettelser og nære drøftelser med prosaoversetterne og polske litterater. Og med visdommen om det allmenne i tilværelsens mysterier, bisarre tildragelser og underfundige fryd, har det lykkes ham kongenialt å gjendikte i en personlig, innholdsrik språkstil, hvor ordene smyger seg inn i melodiene og samtidig tar velfraserte avsett derfra. Dette er ultimativ musikalitet. « Fra anmeldelse av KARUZELA i Jazznytt.

Om utøverne:
Jørn Simen Øverli (vokal og gitar) er en prisbelønt legende i norsk viseverden, ikke minst med sine tolkninger og versjoner av Øst-og Sentraleuropeiske sangdiktere som Vladimir Vysotskij. Han har introdusert flere nye viseunivers for nordmenn. Med sine friske tolkninger av kjente og ukjente Prøysenviser har han også kastet nytt lys over vår nasjonalskald.

Espen Leite (trekkspill) studerte ved Norges Musikkhøgskole med samtids-musikk og argentinsk tango som spesiale. Leite er en trekkspiller som beveger seg over et stort musikalsk spekter og har blant annet skrevet musikken til ”The Suicide” på National theateret i Oslo og til Ibsens ”Terje Vigen” og Hamsuns ”Livet lever”.

Guro von Germeten (vokal) er ny i Karuzelasammeheng, men har de siste årene turnert inn og utland med sitt ensemble Schwindelfrei Orchestra, med egenkomponert musikk i en heftig blanding av jazz, vise og balkan. Sammen har de utgitt tre plater – den siste «Jeg fant en bit av deg» ble til da hun i jubileumsåret

8. februar: KALDESTAD

25 januar 2017 Comments off

kaldestad_arelothekolbeinsen-w

Gyrid Nordal Kaldestad, vokal, harmonium. Anne Hytta, hardingfele. Are Lothe Kolbeinsen, gitar. Melankolske og drømmeaktige viser. Et spennende møte mellom ettertrakta musikere fra jazz, elektronika, improvisasjon og hardingfelespill.

15. februar: Aslak Borgersrud og Igor Dunderovic

25 januar 2017 Comments off

aslak-og-igor-1-w

 

«Spiller sanger fra Regjeringens Nye Liste Over Offisielt Godkjent Norsk Kultur»
På den lista finnes heldigvis både sanger av Aslak og Igor (og ikke minst det fremragende bandet Aslak & Igor), samt en rekke nasjonale skatter som tolkes ett hundre prosent korrekt. Har du flaks blir det alt fra Håvard Hedde til Alf Prøysen, men jeg lover faen ingenting. Hilsen Aslak!

ÅPEN SCENE

Emilie Heldal Lidsheim. Egne viser med eget komp på fiolin.

22. februar: DRAUMKVEDET med Kim Rysstad og Stein Versto

25 januar 2017 Comments off

KIM-A+VERSTO-2-w

 

DRAUMKVEDET sunget av Kim Rysstad. Poeten Stein Versto innleder.
Viser er en urform som varer ved, mens andre sjangre kommer og går. Draumkvedet ble laget på 13-1400-tallet og er enormt populært i dag.
OBS! Konserten er i 2. etasje!

1. mars: SYNG FOR MEG HEMBYGDS SKOGER – Åsta Holth

25 januar 2017 Comments off

skog-foto-tove-gronli-w

 

Åsta Holth – dikteren fra Finnskogen.
Tonesatt av Kjetil Skaslien.
Cesilie Skaslien, Eva Vemundsberget, Sten Bjørge Skaslien Hanseid.
Musikere: Per Husby, Per Bredesen, Lars Ihler og Kjetil Skaslien.

Året er 1994. Datoen er 27. september. TV programmet Da Capo er nettopp avsluttet. Nitti år gamle Åsta Holt puster ut på bakrommet Hun har gjort en strålende innsats. Hennes svar på programleder Vidar Lønn -Arnesens spørsmål om hvordan det er å bli gammel gjorde stor lykke.

” Å det er bære fint det. En slipper detta sexpresset da veit du. ”

Jeg var med i samme program og hadde en pratestund med Åsta etterpå. I hele mitt voksne liv har jeg lest og vært glad i Åstas diktning. Tanken om å lage musikk til diktene hennes lekte i bakhodet både titt og ofte. Jeg nevnte mine tanker for Åsta. ”Kanskje jeg kan lage en forestilling med dine vakre dikt og min musikk?” Svaret var kontant:

” Det skær du gjæra Kjetil, men det skær itte væra slik pling plong musikk!”

Dette er 22 år siden. ”Je håper at det blir mens je lever!” Slik ble det ikke. Jeg er likevel stolt og glad for endelig å kunne presentere Åstas fantastiske skildringer. Det har vært utrolig spennende og krevende. Jeg håper at musikken gir diktene det de fortjener.

Orkesternummeret ”Siste tango i fjøset” er inspirert av alle møtene Åsta og jeg hadde i fjøset hennes. ”Du, Kjetil, sa hun en dag: ”Det er ingen som veit det, men je er så glad i tango! Du veit vi er jo begge av finneætt. I Finland så er tango veldig populært. Så hvis du lagar ein tango tæil mæ, så blir je glad!”

Så ble en tango da, tilegnet Åsta.

Jeg hadde min første opptreden her i Svullrya for 73 år siden, så da var det på tide å få komme tilbake med forestillingen tilegnet Åsta Holth: SYNG FOR MEG HEMBYGDS SKOGAR!

Kjetil Skaslien

 

 

8. mars: OSLO sett fra FOSS

25 januar 2017 Comments off

Foss-w

 

Elever fra FOSS VGS framfører viser med Oslo-tema.

Inngang kr 100,-

15. mars: Ingvild Lilletvedt Nordstoga

25 januar 2017 Comments off

ingvild-ln-w

 

Ingvild er ein musikalsk historieforteljer – ei stemme meir enn ein songar. I ei bransje prega av snarveier, popstjernedraumar og overfladiske selfies er Ingvild eit friskt pust der ho på sitt særegne vis delar erfaringar og betraktningar frå sitt eige liv. Ho er ekte vare, her er det songane som er i fokus.”
Helge Lilletvedt, piano

Åpen scene med Liselotte K. Schmitz

 

Pausprosjekt_web

Gjennom minner fra barndommens lange somre, bilferier til Sverige og Danmark og kassetter av Ole Paus, gjør Liselotte K. Schmitz et dykk i hans store skattekiste av musikk og sangtekster. Det er sanger fra både eldre og yngre tid, varmt bundet sammen av småhistorier fra barne- og ungdsomsår i Mjøndalen.

Liselottes stemme er beskrevet som sterk og varm på en måte som beveger og setter spor i publikum. Gjennom dette formidler hun Paus sine tekster ærlig og nært.

Med seg har hun gitarist Håvard Caspersen og bassist Frode Berg.

Håvard allsidig og dyktig gitarist som har spilt med en rekke norske arister, blandt andre Ingrid Bjørnov, Jahn Teigen og, ja, Ole Paus. Han har mange års erfaring fra TV, studio og teatrene i Oslo.

Frode har fast jobb som kontrabassist i Oslo Filhamoniske Orkester, samtidig som han samarbeider med de ypperste jazz- og popstjernene internasjonalt og nasjonalt. Noen kjente navn og band er Paul McCartney, Luciano Pavarotti og A- ha.

 

22. mars: Charlotte Audestad

25 januar 2017 Comments off

charlotte-audestad-w

 

Charlotte, artist og låtskriver fra musikkøya Hitra i Sør-Trøndelag, bosatt i Trondheim.
Et verbalt unikum med et muntert skråblikk på hverdagen og dens utfordringer.
Charlotte besøkte Josefine for første gang i 2011, og etter det har det blitt hele tre album og
musikken har blitt hennes levebrød.
Kathrine Rømmen, kor og baritonegitar. Bjørn Ola Ranfjord Johansen, kor og steelgitar

29. mars: Bjarne Berulfsens viser

25 januar 2017 Comments off

trubadur2far-w

 

Bokslepp med visene til en av Norges visebautaer.
Sønnen Torkjell Berulfsen kåserer.
Kari Svendsen, Lars Klevstrand, Jørn Simen Øverli.
Fredrik Otterstad, sang og kontrabass.
Per Husby, piano.
OBS! Konserten er i 2. etasje1

5. april: Tom Roger Aadland – BOB DYLAN på norsk

25 januar 2017 Comments off

_dsc7953-w

 

Tom Rogers suverene gjendiktninger av Bob Dylans klassikere.
Tom Roger Aadland, vokal/gitar. Ketil Steensnes, gitarer, dobro mm.

KRITIKERROST DYLAN-GJENDIKTNING
Rockepoeten Tom Roger Aadlands nye album «Blondt i blondt» (Bob Dylans mesterverk «Blonde on Blonde» gjendiktet til nynorsk) har fått en strålende mottagelse av et samlet kritikerkorps. «Suveren nynorsk utgave av Bob Dylan-klassiker», skrev Fredrik Wandrup i Dagbladet da plata kom ut, mens mens NRK P1 Norsk på norsk kåret «Blondt i blondt» til årets album, med følgende kommentar: «Av og til kommer det skiver som tar pusten fra deg, rett og slett fordi de er så intense og vakre. Dette var en slik opplevelse».
Singelen «Eg må ha deg» (en energisk pop-rock-versjon av «I Want You») har fått mye spilletid på NRK P1, og ble hyllet av artistkolleger da den kom ut. «Bravo!!», skrev Sivert Høyem på Facebook, og Hellbillies’ Aslag Haugen kommenterte at «alle som driver i faget låtskriving, vet at fallhøyden her er ekstrem…Tom Roger gjør dette på sitt eget morsmål på mesterlig vis!». Denne høsten har Tom Roger Aadland sunget Dylan på nynorsk for fulle hus over hele landet. Og midt oppi det hele, ble altså Bob Dylan tildelt Nobelprisen i Litteratur. 
 
«Blonde On Blonde» (1966) representerer kulminasjonen av Dylans surrealistiske folk-rock-epoke og inneholder klassiske rockeperler som «I Want You» og «Just Like A Woman». Albumet har stor bredde og uttrykksrikdom, og spenner fra vakre kjærlighetserklæringer via urban blues til humoristiske sosiale kommentarer. Aadland har flyttet scenene til norske forhold der det har vært gagnlig, og dermed har «Stuck Inside of Mobile with the Memphis Blues Again» blitt til «Sitje fast i Strileland med sentrumsblues i kveld», mens «Sad-Eyed Lady of the Lowlands» har blitt til «Sorgsame kvinne ifrå Jæren».
 
Tom Roger Aadland hadde stor suksess med albumet «Blod på spora» (Dylans «Blood on the Tracks» gjendiktet til nynorsk) i 2009. Omfattende turnering over hele landet, universitetsforedrag og bokutgivelse fulgte i kjølvannet, og TIDAL kåret åpningssporet «Vikla inn i blått» til en av de beste norske coverlåtene gjennom tidene. Aadland har gitt ut seks kritikerroste album som soloartist, og er kjent for radiolåter som «Min beste ven på ein dårleg dag» og «Like til mi dør». Han har også skrevet tekstene til åtte av tolv låter på Hellbillies’ nye album «Søvnlaus».

 

ÅPEN SCENE: Per Audun Mannsåker