Arkiv

Arkiv for emne ‘Høsten 2018’

14. november: DOBBELKONSERT

10 august 2018 Comments off

EMILIE HELDAL LIDSHEIM, fiolin og vokal, med band: Åsmund Reistad på bass og gitar. Martin Svendsen Ulvin på trommer/perk. Sara Övinge på fiolin og vokal. Inspirert av klassisk og afrikansk musikk.

 

MASÅVA  Ny gruppe på internasjonal folkemusikkgrunn, afrikansk inspirasjon (Mwasowa – gjensynsglede). Selma French Bolstad, fele og vokal.  Martin Sternberg, piano. Øystein Aarnes Vik, trommer. Martin Morland, bass.

 

Begge grupper med eget materiale.

KategorierHøsten 2018

21. november: Rasmus Rohde – Verdens Beste Band

10 august 2018 Comments off

 

Gjensyn med en leken og humoristisk artist!
Kriss Stemland, tangenter/dobro. Erlend Smalås, bass.

NB! Konserten er i 2. etasje!

KategorierHøsten 2018

28. november: Briskebyen Lyttemannslag

10 august 2018 Comments off

Bandet består av Anne Bolette Stang Eng – vokal/synth, Mats Lillehaug – trommer/kor, Helge Harstad – bass/kor og Frode Berntzen – gitar/voka. Bandet spiller i hovedsak Berntzens låter. Tekstene spenner fra tonesatte dikt av Saabye Christensen, Røsbak, Rønningsbakken via tekster av bandet selv til sangerhelt uten ord!

Sjangermessig krysses det grenser over en lav sko mellom jazz, pop, vise og en og annen snei innommer rocka territorium!

 

KategorierHøsten 2018

5. desember: FRA ISTID TIL NÅ

10 august 2018 Comments off

 

Hans Børli 100 år

ANNE MARIT JACOBSEN diktlesing
SINIKKA LANGELAND sang, kantele

 

Anne Marit Jacobsen og Sinikka Langeland samarbeidet i flere år med balladekonserten «Det Syng». Nå møtes de for å løfte fram tekster av Hans Børli i jubileusmåret 2018. Begge har et svært nært forhold til hans diktning og i konsertforestillingen lar de noen dikt stå side om side med skogfinske runesanger. Børli vokste opp på en finneplass og selv om han ikke identifiserte seg som finnskoging så var den skogfinske kulturen også en del av hans kulturelle arv. «Glimrende Anne Marit Jacobsen gir Hans Børlis dikt sceneliv» skrev Elisabeth Rygg i Aftenposten I forbindelse med hennes framføring av forestillingen “ NÅ “ på Nasjonalteateret. Innimellom utdrag fra denne forestillingen synger Sinikka Langeland noen av sine tonsettinger.

Hun var bare 17 år da hun tonsatte et dikt av Hans Børli for første gang. I 1985 satte hun tone til «Langt innpå skoga» også navn på hennes debut plate i 1994. Hun er også den som har ført Børlis dikt ut I verden med sin innspilling “Starflowers” og turnéer i Europa, Japan, India, Irland og USA. «Det er noe med Anne Marit Jacobsen. I så mye av det hun gjør utstråler hun en kolossal varme og følelse for stoffet hun fremfører. Og i NÅ… formelig strutter hun av formidlingsglede…», skrev Inger Merete Hobbelstad, i Dagbladet.

Fra ISTID til NÅ er en poetisk musikalsk reise i Hans Børlis univers og livsfilosofi med vekt på undringen over menneskets forhold til naturen, fra ….. da selve Tiden satt med hodet i hendene og visste ingen råd … til NÅ.

 

KategorierHøsten 2018